Руски и украински канали в Телеграм съобщават за поредна  масирана

...
Руски и украински канали в Телеграм съобщават за поредна  масирана
Коментари Харесай

Отново удари на руски ракети по украинската енергийна инфраструктура

Руски и украински канали в Телеграм оповестяват за поредна  масирана ракетна офанзива на съветските войски против украинската енергийна инфраструктура. Множество детонации са избухнали в областите Виница и Кировоград в Украйна. За това написа изданието " Страна.ua ".
Съобщава се за гърмежи и в регионите на Киев и Одеса. 
Журналистите не прецизират дали детонациите са резултат от действието на украинските системи за противовъздушна защита или рухването на съветски ракети. 
По-рано следобяд на 5 декември украинските управляващи оповестиха въздушна паника в цялата страна. Сирени бяха включени на юг и в центъра на страната: в областите Днепропетровск, Кировоград, Николаев. Също и в областите Полтава, Суми и Харков, част от района на Запорожие.
Сирените са прозвучали и в областите Киев, Виница и Житомир. Тревога е оповестена в западната част на Украйна - в Закарпатската, Ивано-Франковска, Лвовска и Черновицка области. Скоро стана известно за мощни детонации в частта на Запорожка област, следена от въоръжените сили на Украйна, както и в град Кременчуг, Полтавска област.
„ Поради систематична повреда без електричество са останали: по-голямата част от Кропивницки, село Новое, Новоукраинка, Добровеличковка, Новгородка, Александрия, Компанеевка, част от Бобринец.
Елена Данилченко, представител на Кировоградобленерго, сподели, че не са още няма да разясняват обстановката ", написа изданието  " Public " в канала си в Telegram.
Украински медии оповестяват и за спиране на тока в Житомирска и Одеска области. Част от Кривой Рог остана без ток, котли и помпени станции бяха изключени.
В съветските медии се стартират версията, че днешните офанзиви са в отговор на масирания обстрел на Донецк от страна на украинската войска, при които са били ранени 9 индивида, сред които и дете на 8 години. При украинската офанзива над Донецк са били развалени и разрушени жилищни здания.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР